Mario Delaš drugi strijelac prvenstva, Toni Prostran najbolji asistent
12.07.2009.

Košarka - Sportske novosti i vijesti

Mario Delaš drugi strijelac prvenstva, Toni Prostran najbolji asistent


Mario Delaš drugi strijelac prvenstva, Toni Prostran najbolji asistent
U kategoriji strijelaca rolu najboljeg je ponio Portorikanac Rosario koji je prosječno postizao 24 poena po utakmici, no odmah iza njega je Mario Delaš sa 20 poena

Gledajući statističke kolone na netom završenom Svjetskom košarkaškom prvenstvu juniora, u Novom Zelandu, Hrvat Mario Delaš bio je ponajbolji igrač prvenstva. U kategoriji strijelaca rolu najboljeg je ponio Portorikanac Michael Rosario koji je prosječno postizao 24 poena po utakmici, no odmah iza njega je Mario Delaš sa 20 poena. Slijedi kazahstanski igrač Aleksandr Tjutjunik sa 19.4 poena. Hrvatska je jedina reprezentacija koja ima dvojicu igrača među šest najboljih strijelaca prvenstva.


Naime, na šestom se mjestu nalazi Toni Prostran sa prosjekom od 17.8 poena. Najbolji skakač je Angolac Miguel Kiala sa čak 13.6 skokova po ogledu, dok je iza njega Iranac Arsalan Kazemi sa 12.2, dok je najbolji hrvatski skakač Tomislav Zubčić na sedmom mjestu, sa prosjekom od 7.9 skokova po utakmici. I u toj domeni je Mario Delaš među petnaest najboljih. Na četrnaestom mjestu s prosjekom od 7 skokova.


Delaš je i među najboljim blokerima prvenstva. Ostvarivao je 1.4 blokadu po utakmici što ga je smjestilo na ukupno šesto mjesto. Hrvatska ima i jednog pobjednika po kategorijama. Toni Prostran je najbolji asistent Svjetskog prvenstva sa prosjekom od 5.3 dodavanja po ogledu, dok je na drugom mjestu Portorikanac Jiovanny Fontan sa 5 asistencija po utakmici.
TS

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 1163