Raptorsi mijenjali O'Neala za Mariona
13.02.2009.

Košarka - Sportske novosti i vijesti

Raptorsi mijenjali O'Neala za Mariona


Raptorsi mijenjali O'Neala za Mariona
Vodeći su protagonisti razmjene Marion i O'Neal, obojica 30-godišnjaci s velikim karijerama i grandioznim NBA iskustvom
Hrvatski košarkaš Toronto Raptorsa Roko Ukić dobio je dvojicu novih suigrača, od čega jednog direktnog konkurenta. Iz Miamija stižu krilo Shawn Marion i playmaker Marcus Banks. U klasičnoj razmjeni košarkaša između dvaju NBA klubova Toronto je u Miami poslao Jermainea O'Neala i Jamarija Moona. Ktome će, kako neslužbeno doznaje ESPN, Kanađani darivati momčad s Floride s jednim budućim pickom drafta, a moguće i doplatiti nešto novca.

Vodeći su protagonisti razmjene Marion i O'Neal, obojica 30-godišnjaci s velikim karijerama i grandioznim NBA iskustvom. Mariona je dugo u Toronto vabio Jerry Colangelo, generalni menadžer Raptorsa pod kojim je ovaj procvao dok je igrao u Phoenixu, gdje je tada Colangelo upravljao klubom. O'Neal je u Toronto stigao ljetos iz Indiane kao zamjena za beka T. J. Forda. Imao je problema s ozljedama. Nije igrao puno i nije igrao dobro. Dovođenje Mariona Colangelov je korak dalje prema stvaranju run&gun momčadi, kakvu je nekoć imao u Phoenixu. U Boshu i Marionu Raptorsi sada vjerojatno imaju najbolji par krila u ligi. Ostali su, međutim, bez jake petice.

Drugi igrač koji je došao jest playmaker Marcus Banks, koji će se s Rokom Ukićem i Willom Solomonom boriti za minute na poziciji jedinice koje budu preostale od Josea Calderona. Banks već ima 28 godina i ne bogznakakvu karijeru. Ove je sezone za Miami nastupio u samo 16 utakmica. Prosječno je igrao deset minuta uz 2.6 poena i 1.4 asistencije po utakmici. Najbolju je sezonu imao u Minnesoti, gdje je 2005/2006 igrao 30 minuta po utakmici i ubacivao 12 poena uz pet skokova.


TS

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 770