Iskusni Amerikanac Aaron Fox novo pojačanje Medveščaka
09.06.2009.

Ostali sportovi - Sportske novosti i vijesti

Iskusni Amerikanac Aaron Fox novo pojačanje Medveščaka


Iskusni Amerikanac Aaron Fox novo pojačanje Medveščaka
U sezoni 2006/07. igra za Jesenice iz kojih prelazi u Vienna Capitals, godinu dana poslije proglašen je najboljim igračem EBEL lige skupivši najviše bodova u sezoni

Nakon Tonija Benzine, reprezentativnog vratara Slovenije Roberta Kristiana, Johna Hećimovića i Andyja Serticha, u redove Medveščaka stigao je i Amerikanac Aaron Fox, koji bi trebao biti jedno od najjačih imena EBEL lige. Fox je rođen 19. V. 1976. Hastingsu (Minnesotta). Nakon završetka studija igra u ECHL-u za Peoria Riverman. Želeći se okušati u Europi 2002. dolazi u Njemačku.


U sezoni 2006/07. igra za Jesenice iz kojih prelazi u austrijski Vienna Capitals, godinu dana poslije biva proglašen najboljim igračem EBEL lige, ujedno skupivši najviše bodova u sezoni, što je najbolji pokazatelj o kako kvalitetnom pojačanju se radi. Do sada je odigrao 105 utakmica u ECHL ligi, te 160 u Austriji, gdje je u 160 nastupa postigao 93 gola i imao 116 asistencija, ukupno 209 bodova. Fox igra na poziciji centra.

Međutim, Medveščak se ne misli stati na ovim imenima. Iz izvora bliskih klubu doznajemo da su u tijeku pregovori sa švicarskim napadačem hrvatskog podrijetla Mihaelom Novakom (NLB, NLA) te kanadskim obrambenim igračom Alanom Letangom, koji je igrao u NHL-u i Insbrucku u sezoni 2008/09.


Detaljnije informacije očekuju se početkom sljedećeg tjedna. Pripreme za novu sezonu kreću početkom kolovoza, EBEL starta početkom rujna. Nakon dugo vremena vrhunski europski hokej na velika se vrata vraća u Zagreb, a zagrebački hokejaši imaju pravo razmišljati o velikim rezultatima.
Silvijo Maksan

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 1454