Hawksi u potrazi za novim trenerom
15.05.2010.

Košarka - Sportske novosti i vijesti

Hawksi u potrazi za novim trenerom


Hawksi u potrazi za novim trenerom
Nakon šest sezona vođenja Atlanta Hawksa, trener Mike Woodson dobio je otkaz te su Hawksi od danas u potrazi za novim glavnim trenerom koji bi ih uspio odvesti korak dalje u doigravanju nego što je to Woodson uspio.

Danas je vodstvo Hawksa predvođeno GM-om Rickom Sundom informiralo svog sada već bivšeg trenera kako mu neće ponuditi novi ugovor za sljedeću sezonu. Razlozi su očiti, Hawksi su željni uspjeha u doigravanju i krajnji cilj, naslov prvaka NBA lige,  iz godine u godinu izgleda sve dalje te su morali poduzeti neki korak kako bi se to promijenilo.


Nakon pažljivog razmatranja donijeli smo tešku odluku da nećemo produžiti suradnju s trenerom Woodsonom“, objasnio je Sund. “Zahvaljujemo mu na velikom radu i trudu tijekom proteklih 6 godina te mu želimo svu sreću u nastavku trenerske karijere.


Woodson je trenerom Hawksa postao 2004. godine te je od tada ostvario ukupan učinak pobjeda i poraza 206-286 (42% pobjeda). Atlantu je odveo do doigravanja u svakoj od protekle tri sezone, no Hawksi se nisu uspjeli značajnije približiti osvajanju naslova te im je učinak tijekom tog vremena iznosio 11-18. Ove sezone su u prvom krugu doigravanja igrali protiv Milwaukee Bucksa i očekivala se lagana pobjeda Hawksa, no Bucksi su se pokazali žilavijima nego što su očekivali te je serija otišla do sedme utakmice u kojoj su Hawksi uspjeli pobijediti, no u sljedećem krugu čekao ih je Orlando Magic koji ovo doigravanje još ne zna za poraz te su bez većih problema pomeli Hawkse koji nisu pružali igre koje su se očekivale od njih.


Tko će biti novi trener Atlante još nije poznato, no prve glasine govore kako su najizgledniji kandidati za upražnjeno mjesto Sam Mitchell, pomoćni trener Jazzera Ty Corbin i Monty Williams, pomoćni trener u Portlandu. Također, pojavila se informacija kako će Hawksi novom treneru najvjerojatnije ponuditi trogodišnji ugovor s godišnjom plaćom od oko 2 milijuna dolara.


Izvor: sportalica.netBroj prikaza: 2697