Svi ga selili u Knickse, ali veliki LeBron ide u Bullse?
15.05.2010.

Košarka - Sportske novosti i vijesti

Svi ga selili u Knickse, ali veliki LeBron ide u Bullse?


Svi ga selili u Knickse, ali veliki LeBron ide u Bullse?
PRIJE početka NBA sezone mediji u SAD-u bili su složni: ne uspije li ovaj put, LeBron James napušta grad. Cleveland mu je doveo Shaquillea O'Neala, u projektu vodećih ljudi kluba to je bila ta godina. Trofejna NBA momčad New York Knicksi spominjali su se kao vjerojatna destinacija.

Samo jer je mogućnost kupovine, obzirom na salary cap, bila najlakše izvediva za Knickse. Jedino što je sigurno nakon ispadanja od Bostona danas jest da će James zaista promijeniti sredinu. Uz odgovarajuće "tradeove" Jamesa može dovesti cijeli niz klubova, no najbolji manevarski prostor imaju Miami Heat, Chicago Bullsi, Milwaukee Bucksi, N.Y. Knicksi, N.Y Netsi. Dani koji dolaze ponuditi će bolju sliku, no obzirom na situaciju, Chicago se za Jamesa čini kao najbolja destinacija. Knicksi su ispali iz igre svojim predstavama zadnjih mjeseci, nakon razočaranja u Cavsima, broj 23 željan je brzih uspjeha. Bullsi su idealan izbor jer već ima osovinu momčadi, iskusnog i pouzdanog Hinricha na mjestu organizatora igre,  sve boljeg Joakima Noaha, zvijezdu Derricka Rosea, vojnike kluba Luola Denga,  od svježih snaga tu je Taj Gibson, koji je tijekom sezone iskoristio ozlijedu Denga da pokaže talent.


Od svih klubova James bi se najbolje uklopio u roster Bullsa, iako američki mediji postavljaju pitanje njegove suradnje s Roseom, koji je danas prva violina. No, u sličnoj je suradnji bio s Mo Williamsom u Cavsima, te je i Jamesu i Roseu jasno da samo zajedno mogu do naslova. Pitanje promjene broja 23, činjenica da će se užariti usporedbe s Jordanom, te još veći pritisak, James razmatra razmišljajući o budućnosti u Bullsima. U isto vrijeme morati će razmišljati o scenarijima u drugim klubovima, te slušati uvjeravanja vlasnika Cavsa Dana Gilberta da ostane. U narednim danima samo će se zahuktati konkurencija za njegovo dovođenje, no već je sada izvjesno da bi "novog Jordana" mogli vidjeti u "starom" dresu


Izvor: sportalica.netBroj prikaza: 3143