Kamenjem i bakljama na autobus s navijačima PAOK-a, ozlijeđeno 11 osoba!
15.12.2010.

Nogomet - Sportske novosti i vijesti

Kamenjem i bakljama na autobus s navijačima PAOK-a, ozlijeđeno 11 osoba!


Kamenjem i bakljama na autobus s navijačima PAOK-a, ozlijeđeno 11 osoba!
GRUPA od tridesetak mlađih osoba kamenjem i bakljama je napala autobus sa navijačima grčkog PAOK-a koji su stigli u Zagreb na utakmicu s Dinamom u posljednjem kolu Europa lige. Nakon toga autobus se zapalio, a u njemu je bilo 40-ak VIP gostiju grčkog kluba.
 Kako doznajemo iz zagrebačke policije, malo poslije 13 sati u Novom Zagrebu na Aveniji Dubrovnik tridesetak osoba zasulo je kamenjem autobus s navijačima PAOK-a. Kroz razbijene prozore ubačene su zapaljene baklje koje su ozlijedile nekoliko osoba. Na mjesto događaja stigli su policija, vatrogasci i Hitna pomoć.

Osim kamenja, letjele su i baklje i molotovljevi kokteli zbog čega je autobus zahvatio plamen koji je brzo ugašen, a neke od putnika policija i vatrogasci morali su izvlačiti kroz razbijene prozore.


Policija je na mjestu događaja obavila očevid dok su grčki navijači zadržani u blizini autobusa. Kako smo doznali od policije na terenu, nekoliko je napadača privedeno. "Inače, autobus je bio u pratnji policije, a u trenutku napada policijski službenici priskočili su u pomoć ozlijeđenima. No, nekoliko počinitelja odmah je uhićeno. Oštećen je jedan osobni automobil koji se u tom trenutku našao u koloni vozila", dodaje se u priopćenju policije koja je po dolask odmah priskočila u pomoć grčkim navijačima, ali je uspjela privesti svega 5-10 huligana koji su napali autobus.


Za ostalim se napadačima još uvijek traga. Srebrić: To nije fair-play


Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza ovako je prokomentirao incident: "Najoštrije osuđujemo ovaj događaj, to se ne može sumirati pod sportski "fair play". Iznenađen sam da se ovo moglo dogoditi u Zagrebu i nadam se da će institucije poduzeti hitne mjere da se to sanira te da se igračima i navijačima osigura miran i potpuno sportski boravak u ovom gradu".


Podsjećamo, grčki je prvoligaš stigao u Zagreb na odlučujuću utakmicu Europa lige protiv Dinama, a PAOK-u je dovoljan i remi za "europsko proljeće".


I Grobari htjeli u Zagreb


Navijači PAOK-a inače su bratska skupina sa Partizanovim "Grobarima", a tisuću navijača Partizana službeno je od Grka još u listopadu zatražilo ulaznice za utakmicu Dinama i PAOK-a na Maksimiru. Klubovi su u međusobnim razgovorima dogovorili da neće biti gostovanja navijača na utakmicama u Solunu i Zagrebu. S obzirom na bojkot BBB-a, koji i dalje traje, prva utakmica nije izazvala nikakve nemire iako su tada mediji pisali kako su grčki navijači po ulicama Soluna tražili Hrvate. Izvor: Index.hrBroj prikaza: 6480