Burno u Zagrebu: Balić ostaje, Igor Vori napustio klub i naljutio Gopca!
19.06.2009.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Burno u Zagrebu: Balić ostaje, Igor Vori napustio klub i naljutio Gopca!


Burno u Zagrebu: Balić ostaje, Igor Vori napustio klub i naljutio Gopca!
Zatvorio je sebi vrata kluba koji ga je stvorio. Odlučio je tako i neka ne njegovu dušu idu sve što smo uložili u njega i njegov razvoj - bila je prva reakcija Gopca na odlazak Vorija

Najbolji hrvatski rukometaš Ivano Balić i dalje će igrati u Hrvatskoj. Odluku koja je donesena na sastanku Zagrebovih čelnika i španjolskog menadžera Davida Caballera u hotelu Esplanade Balić nije želio komentirati. Kako su završili pregovori upitali smo Balića koji nije bio nazočan razgovoru u sporu koji je  posljendnjih mjeseci intrigirao hratsku javnost.

- Ne mogu vam komentirati detalje niti sam bio nazočan u razgovorima između kluba i mog zastupnika.


Čini se da ipak ostajete u Zagrebu?

- Nisam ni razmišljao o odlasku. - kratko je potvrdio Balić.


Znate li da iz kluba odlazi Igor Vori?

- Ne znam... - dobili smo još kraći odgovor.


Kada ćete prekinuti medijsku šutnju koja traje posljednjih mjeseci.

- Nemam odogovor ni na to pitanje. Orjentiram sam na posao koji obavljam.


U opisu posla su i intervjui koje dajete zbog javnosti, a ne novinara.

- Nisam se osjećao dobro i zbog toga nisam govorio za novine. Razlozi su moji osobni i ne želim o njima govoriti. Što se tiče vas novinara, isključivo ja odlučujem kad ću sa vama razgovarati. Uostalom ja uvijek dajem izjave nakon utakmica i nisam nikome okrenuo glavu dok sam izlazio sa terena. Što se tiče intervjua nedavno sam ga dao jednom tjedniku. Pa ne mogu svaki dan izvještavati javnost. Ja sam samo sportaš i ne držim da sam tolika zvijezda koja bi svaki dan trebala iskakati iz hrvatskih novina. - završio je Balić .
Vori odlazi iz Zagreba; blizu Hamburga i Rhein Neckar Loewena!

Igor Vori nakon dvije godine igranja u Zagrebu podnio je zahtjev za raskid ugovora. Već nekoliko dana u Zadru se govorilo o sukobu na relaciji klub igrač, a čini se da je neispunjavanje ugovornih obveza, uz navodno minimalno kašnjenje, potaknulo visokog Zagrebčanina na ovaj potez. Mjesec dana bio je rok za ispunjenje ugovornih obveza, a dobro obavješteni potvrđuju kako je dan nakon isteka od 30 dana u klub stigao zahtjev za raskidom. Reprezentativni kapetan jučer nije bio od velikih rječi, a očekuje ga i posljendnja utakmica kvalifikacija u Grčkoj.

- Nemam nikakvih komentara. - bila je jedina izjava Igora Vorija koji bi karijeru trebao nastaviti u Hamburgu ili Rhein Neckar Loewenu.


Sasvim sigurno u klubu nisu ni pomišljali da bi jedan od najboljih pivotmena svijeta mogao tražiti raskid na štetu Zagreba iako je nedavno u svom intervjuu Vori dao naslutiti kako ima drugačije planove kada je njegova budućnost u pitanju. Vori je nakon dvogodišnjeg igranja u Barceloni 2007. godine stigao u Zagreb. Klub je za njegov prijevremeni odlazak iz katalonske prijestolnice isplatio 125 000 eura. Tada su se na njegovom povratku gradili temelji novog modernog Zagreba koji je konačno razradio strategiju povratka u vrh europskog rukometa. Samo godinu kasnije stigli su Ivano Balić i Tonči Valčić sa kojima je započela priča okupljnja najboljih hrvatskih rukometaša u klubu koji je već godinama reprezentacija u malom i redovito daje najveći broj igrača koji godinama drže hrvatski rukomet u svjetskom vrhu.


Takav je plan bio u glavi Zorana Gopca i čelnika kluba kojima je protekla godina donijela niz afera. Krenulo se sa Balićem, a nastavilo prije nekoliko tjedana i sa Domagojem Duvnjakom. U cijeloj priči Zagrebaši su razmišljali o ponudi za Vorija kojem 2010. ističe ugovor koji je odlučio prekinuti.

- Zatvorio je sebi vrata povratka u klub koji ga je stvorio. Odlučio je tako i neka ne njegovu dušu idu sve što smo uložili u njega i njegov razvoj. Zamjeramo mu to što nam nije rekao da želi ponovno van Hrvatske. To što je napravio Vori  nije se dogodilo nikada u povijesti kluba. Od njega to nismo očekivali i siguran sam da je naša ponuda koju smo pripremili bolja od one koju će imati vani. O drugim pogodnostima koje mu je klub učinio svih ovih godina neću ni govoriti. - rekao je Zoran Gobac.

Ivica Maraš

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 6064