Domagoj Duvnjak može odmah otići iz CO Zagreba, ali samo u - Kiel!
10.07.2009.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Domagoj Duvnjak može odmah otići iz CO Zagreba, ali samo u - Kiel!


Domagoj Duvnjak može odmah otići iz CO Zagreba, ali samo u - Kiel!
Dobili smo protuponudu Kiela za Duvnjaka. Ona je jača od ponude HSV-a. Konkretno, riječ je o ponudi koja nas kao zadovoljava i mi smo je prihvatili - rekao je Bartol Kaleb

Slavonski rukometni dragulj u Zagrebovoj kruni Domagoj Duvnjak može odmah iz Zagreba. Ali ne u Hamburg, odnosno HSV, već u Kiel! Dobro, pa nije ni to tako daleko. Također sjever Njemačke, velika luka... Ipak, u danu u kojem smo iščekivali rasplet stanja oko Domagoja Duvnjaka, njegovog ostanka ili odlaska iz sadašnjeg kluba, ono što nije bilo za očekivati je novo zanimanje Kiela. Kluba koji je bio prvi prije koji mjesec pokazao zanimanje za Domagojem, ali se povukao nakon informacije o Duvnjakovim kontaktima, odnosno potpisom predugovora za HSV.

A onda...

- Dobili smo protuponudu Kiela za Duvnjaka - potvrdio je jučer direktor CO Zagreba Bartol Kaleb.

- Ona je bitno jača od ponude HSV-a, predstavlja veliku izmjenu ili naglavce mijenja stanje. Konkretno, riječ je o ponudi koja nas kao klub zadovoljava i mi smo je prihvatili, a poanta je u tome da Kiel želi Duvnjaka odmah te da želi potpisati ugovor s njim na tri godine. Sada konačnu riječ daju Duvnjak, njegov otac te menadžer.


Pojednostavljeno, vi se slažete da Duvnjak odmah preseli na sjever Njemačke?

- Da. E sad, postoji i mogućnost da on odmah potpiše trogodišnji ugovor za Kiel, ali da ga oni posude nama već za sljedeću sezonu. No, to su modaliteti koji sada ovise o Domagoju.Drugim riječima, uprava našeg rukometnog prvaka je odlučila. Nakon Igora Vorija, najboljeg igrača SP u Hrvatskoj i jednog od najboljih pivota na svijetu, u CO Zagrebu su voljni pustiti i Domagoja Duvnjaka. Najboljeg mladog igrača, otkrića posljednjeg Svjetskog prvenstva u našoj zemlji.

To je, doduše, daleko bolje rješenje od onog o kojem se šuškalo, seljenju igrača u drugu momčad ili “osuđivanju” na propadanje.


Novac za Duvnjaka? Jasno da ga u klubu taje. No, ukoliko je prva ponuda HSV bila na razini 350.000 eura te nije zadovoljavala financijske težnje CO Zagreba, a da su nakon nove ponude Kiela u Zagrebu odmah upalili zeleno svjetlo, vrlo je vjerojatno da se radi o svoti od najmanje 500-600.000 eura. Što je 500-600.000 više nego su dobili za Vorija... 
Dean Bauer

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 4565