Hrvatska na EP u Austriji u skupini s Rusijom, Ukrajinom i Norveškom
24.06.2009.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Hrvatska na EP u Austriji u skupini s Rusijom, Ukrajinom i Norveškom


Hrvatska na EP u Austriji u skupini s Rusijom, Ukrajinom i Norveškom
Kvalitetnije se čine sve druge skupine, pa tako skupinu B predvode Danska i Island, skupinu C Njemačka, Švedska i Poljska, a skupinu D Francuska i Španjolska

Od 19. do 31. siječnja 2010. godine Austrija će biti domaćin Europskom prvenstvu u rukometu, a u srijedu se održao i ždrijeb skupina za to natjecanje. Hrvatska je na prošlom Europskom prvenstvu, igranom u Norveškoj, osvojila srebrnu medalju nakon poraza od Danske u finalu.


U lov na zlato Hrvatska će krenuti u skupini A, a ždrijeb joj je za suparnike dodijelio Rusiju, Norvešku i Ukrajinu. Kvalitetnije se čine sve druge skupine, pa tako skupinu B predvode Danska i Island, skupinu C Njemačka, Švedska i Poljska, a skupinu D Francuska i Španjolska. Konkurencija je teska a ulozi visoki. Spremni su da pokazu svoj kvalitet protiv drugih klubova iz Evrope. Ovo je trenutak za koji su se spremali.


Prve tri reprezentacije svake skupine plasirat će se dalje, te će tvoriti dvije četvrtfinalne skupine po šest momčadi. Bodovi se prenose, a skupina A gdje nastupa Hrvatska se križa sa sastavima skupine B.


Ždrijeb Europskog prvenstva:


Skupina A: Hrvatska, Rusija, Norveška, Ukrajina


Skupina B: Danska, Island, Austrija, Srbija


Skupina C: Njemačka, Švedska, Poljska, Slovenija


Skupina D: Francuska, Španjolska, Mađarska, Češka 
TS

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 4194