Hrvatska u Francuskoj ostala bez Kine
14.06.2009.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Hrvatska u Francuskoj ostala bez Kine


Hrvatska u Francuskoj ostala bez Kine
Znalo se da će u Francuskoj teško biti braniti stečenu prednost, a furiozna igra domaćih igračica u nastavku utakmice stavila je i naglasak na tu konstataciju

Hrvatske rukometašice neće zaigrati na Svjetskom prvenstvu koje će se od 5. do 20. prosinca ove godine igrati u Kini. U uzvratnoj nokaut utakmici protiv Francuskinja, hrvatske su rukometašice pretrpjele poraz 32-24.


Igračice Zdravka Zovka doputovale su u Lyon s četiri gola viška (u Kutini je bilo 27-23), ali i spoznajom o snazi svojih protivnica koje su u prvom dvoboju, u posljednjih desetak minuta utakmice, osam golova manjka uspjele prepoloviti i tako si odškrinuti vrata koja vode prema 19. svjetskoj smotri rukometašica.


Znalo se da će u Francuskoj teško biti braniti stečenu prednost, a furiozna igra domaćih igračica u nastavku utakmice stavila je i naglasak na tu konstataciju, pa će hrvatska ženska rukometna reprezentacija propustiti i sedmo uzastopno veliko natjecanje.


Po drugi će se puta Svjetsko prvenstvo održati izvan Europe. Prvi izlet izvan granica Starog kontinenta zbio se 1990. godine, kada je natjecanje organizirala Južna Koreja.


Kvalifikacije za SP rukometašica, uzvratna utakmica:


Francuska - Hrvatska 32-24 (prva utakmica 23-27)
TS

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 1235