Hrvatske rukometašice teško poražene od Rumunjki
14.12.2010.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Hrvatske rukometašice teško poražene od Rumunjki


Hrvatske rukometašice teško poražene od Rumunjki
HRVATSKA rukometašice poražene su od Rumunjske 31:22 (14:12) u utakmici 1. kola skupine I drugog kruga Europskog prvenstva.
 Igračice Vladimira Canjuge niti u jednom trenutku utakmice nisu bile u rezultatskoj prednosti, a posljednje izjednačenje na susretu datira iz 11. minute ogleda u ponedjeljak kada je Zebić svojim drugim golom postavila 5:5.

Uslijedila su dva gola reprezentacije koja se smatra jednim od favoritkinja za naslov nakon čega se igralo gol za gol da bi svoju prelomnicu utakmica dobila u 47. minuti. Hrvatice su zaostatak od pet golova smanjile na 22:20 no do kraja susreta postigle još samo dva gola a primile devet, od čega ih je četiri zabila Ionela Stanca u manje od sedam minuta koliko je provela na parketu.


Oana Andreea Manea i Cristina Georgiana Neagu postigle su po sedam golova svaka za pobjedničku ekipu, dok je Andrea Penezić bila najefikasnija u redovima poraženih. Ipak, za šest postignutih golova iskoristila je previše, 14 lopti. Valja istaknuti Jelenu Grubišić sa 17 obrana (od 47 udaraca), ali i napomenuti da je porazom prolazak u polufinale turnira stavljen pod velik znak pitanja. Trenutačno je Canjugina ekipa na omjeru od jedne pobjede (Crna Gora) i dva poraza (Rusija, Rumunjska).


Sljedeću utakmicu Hrvatska igra sutra (utorak) protiv Dankinja, a potom u četvrtak s reprezentativkama Švedske.


EP rukometašica, 1. kolo:


skupina I


Hrvatska - Rumunjska 22:31


Španjolska - Crna Gora 20:22Izvor: Index.hrBroj prikaza: 4757