Norvežanin Loke zamjena za Vorija, Duvnjak odlazi - u drugu momčad!
07.07.2009.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Norvežanin Loke zamjena za Vorija, Duvnjak odlazi - u drugu momčad!


Norvežanin Loke zamjena za Vorija, Duvnjak odlazi - u drugu momčad!
Iz Hamburga se očekivala ponuda za Duvnjaka od barem 700.000 eura, a umjesto toga ponuđeno je navodno tek pola što je dodatno razljutilo čelnike hrvatskog prvaka

Norveški pivot Frank Loke u utorak se u Zagrebu sastao s čelnicima hrvatskog prvaka CO Zagreba, a prema neslužbenim informacijama vrlo je blizu dogovora o prelasku u redove našeg najboljeg kluba. Iako se činilo kako će zagrebaši teško pronaći zamjenu za Igora Vorija, dolazak Lokea trebao bi ojačati poziciju na kojoj Senjanin Maglajlija može računati i na Zorana Lubeja, slovenskog internacionalca, te mladog Marina Marića.


Danima su se spominjala različita rješenja za Vorijeva nasljednika, a dolazak skandinavskog igrača na pregovore pravo je iznenađenje koje su u Zagrebu danima vješto skrivali. Norvežanin je, kažu dobro obaviješteni, i prije nekoliko mjeseci kandidirao kao moguće pojačanje, ali tada nitko nije želio dodatno opteretiti poziciju na kojoj je siguran bio najbolji pivot Svjetskog prvenstva Igor Vori.


Problem koji se javlja u Lokeovu slučaju je već potpisani predugovor s danskim Skjernom. Pivot norveške reprezentacije i službeno je predstavljen 29. lipnja na stranicama kluba za koji je trebao potpisati trogodišnji ugovor. U utorak nešto prije 14 sati Loke je sletio u zagrebačku zračnu luku, a ubrzo mu se pridružio i menadžer Saša Bratić, koji je, kao i Zoran Gobac, prekinuo godišnji odmor. U Zagrebu je već pripremljena verzija trogodišnjeg ugovora, o čemu nas je s ručka izvijestio Bartol Kaleb, koji je za danas najavio i službenu presicu na kojoj će biti izneseni detalji pregovora s Lokeom.

- Istina je da pregovaramo. Vidjet ćemo, želimo Norvežanina u Zagrebu na više od dvije godine koliko predlaže njegov menadžer. Blizu smo dogovora, ali više ćemo znati kada se pregovori i završe, nadam se uspješno - rekao je direktor Zagreba CO.


Oglasili su se Nijemci. Iz hamburške je luke na adresu elektronske pošte CO Zagreba stiglo pismo “iz tuđine”. U kojem se još jedan Hrvat vabi na privremeni rad u inozemstvo. O Domagoju Duvnjaku je riječ.

- Dobili smo ponudu oko podneva i za nekoliko sati ćemo odgovoriti njemačkom klubu, točnije Domagojevom menadžeru Tomislavu Grahovcu - u utorak će ravnatelj hrvatskog rukometnog prvaka Bartol Kaleb.


Odlično. I? Što su Nijemci ponudili? Što će te im vi odgovoriti? Joj, imali smo još dosta pitanja za klupskog čelnika. I na ni jedno nismo odgovorom uslišani. Izuzmemo li Kalebovu rečenicu:

- Kada sve završi, u srijedu najvjerojatnije, izdat ćemo priopćenje, a možda i napraviti “brzinsku” press-konferenciju. Na kojoj bismo obradili pitanja Vori, Duvnjak, kao i o mogućem pojačanju.


I tako novinar ostade u bespuću nedovoljne informiranosti. Međutim, brzo smo saznali da je ponuda HSV-a “tanka”’, da su je u Zagrebu doživjeli uvredljivom. Očekivala se ponuda od barem 700.000 eura, a umjesto toga škrti Hamburžani ponudiše navodno tek pola, možda čak i manje od toga. Nije teško zaključiti kako su u CO Zagrebu “friknuli” na ovakve brojke, stav ili kako god to prezentirali. Stoga uopće nije nemoguće da od posla s HSV-om ne bude ništa, a da CO Zagreb odluči Duvnjaka prebaciti u drugu momčad. Ostaje nada svih onih kojima je stalo do sporta da se takvo što neće dogoditi.
Dean Bauer

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 4111
Najnovije novosti iz kategorije Rukomet
KomentirajKomentirati mogu samo registrirani korisnici! Login Registracija
05:41 08.07.2009. febo

Hm... , Duvnjak , šteta dečka , kao njega osobno , a i sjajnog rukometaša,falit će repki , no apsolutno je 100 % ispravan stav kluba. Ja osobno ga nebi metnuo ni u drugu momčad , meni uopće nebi igrao , pa bi vidio tko će ga htjeti za 2 godine. A i ti švabe , koliko ih volimo , što su nam pomogli sa priznajem... , toliko su s druge strane kapitalističke piz... , koje misle da su s obzirom da imaju love ... , da su svemogući !!!!! E pa evo im , neznam koliko će im Duvnjak biti od koristi nakon sjedenja 2 godine na klupi !!! Dajem podršku upravi kluba na takvoj odluci.. , Bravo , čestitam !!!