Po uzoru na Repešu: 'Makedonski Berlusconi' želi angažirati Červara!
05.07.2009.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Po uzoru na Repešu: 'Makedonski Berlusconi' želi angažirati Červara!


Po uzoru na Repešu: 'Makedonski Berlusconi' želi angažirati Červara!
Makedonske informacije govore o proračunu Metalurga koji iznosi oko milijun i 200 tisuća eura za sljedeću sezonu, a izbornik Červar ne bi koštao manje od 15 tisuća mjesečno

Izbornik druge najvažnije momčadi u Hrvatskoj, Lino Červar, sve je bliže da uz ovaj predznak izbornik dobije još jedan. Trener, i to trener skopskog Metalurga. Informacija nije nova, tek su detalji svježi, a oni govore da su Makedonci silno zapeli, da Lino nije imun i da sve ide u fazu konkretizacije.

- Istina je, u kontaktu smo - javio se izbornik iz Umaga, gdje uživa na moru, ali ne baš u lijepom vremenu ovih postsezonskih dana. - Ali nije da mirujem, znate da sam nemirna duha.


Lino Červar ugovor za vođenje reprezentacije ima na godinu dana, što također može biti indicija za odlazak.

- Uvijek je lijepo kad netko prepozna vaš rad, cijeni ono što radite. Razgovore ne možete odbijati, još ništa nije finalizirano, ali javnost će uskoro sve znati.Nije finalizirano, ali koliko Metalurg silno želi našeg izbornika govori i podatak da je osobno u Istru stigao, a to je Červar i potvrdio, Minče Jordanov. Radi se o gazdi kluba, ali gazdi u pravom smislu te riječi. Ujedno i jednom od najbogatijih ljudi u Makedoniji.

- Dobra želja i volja postoje, kao i dogovor s našim Savezom.


Do Jordanova nismo uspjeli doći, ali potpredsjednik kluba Filip Hristov također je potvrdio razgovore.

- Točno je, želimo Červara, pregovaramo, ali ne mogu otkriti do kuda su razgovori stigli. To može tek gazda kluba.


Može li Červar voziti 'paralelni slalom’? Zdravko Zovko je to radio sa ženskom vrstom.

- Radio je i Jasmin Repeša s košarkašima. Mislim da se može jer u vrijeme velikih natjecanja i priprema za EP ili SP aktivnosti u klubovima padaju.


Prema našim informacijama kontakt između Červara i Metalurga je uspostavljen još za vrijeme prošlog prvenstva, kada je Metalurg izgubio osam razlike u velikom derbiju protiv Vardara, kasnijeg prvaka. Posljednjih godina makedonski rukomet se temelji na rivalstvu Vardara i Metalurga, a Minče Jordanov je spreman uložiti veliki novac uoči nove sezone. Već je stigao reprezentativac Naumče Mojsovski, i to baš iz Vardara. Makedonske informacije govore o proračunu oko milijun i 200 tisuća eura za sljedeću sezonu, a Lino Červar ne bi bio ispod 15 tisuća mjesečno.


 


Jordanovu novac očito nije problem, pa ni u ovim danima krize, i makedonske kolege će nam otkriti kako Vardar i Metalurg baš sada najviše troše. Jordanov je inače poslovni čovjek u brojnim granama. Bavi se čelikom, tu je i privatna bolnica u Skoplju Remedika, ulaže dosta u poljoprivredu, također i u male sportove poput karatea, želi graditi sportski centar u Skoplju. A tu je naravno i nogometni klub. Kakav bi to tajkun bio bez nogometnog kluba. Metalurg se prošle sezone spasio od ispadanja. Želio je Minče postati i predsjednik Rukometnog saveza, ali je izgubio od Mihajlovskog, prvog čovjeka Vardara.


I sada je odlučio dovesti Červara, mnogo toga upućuje da je na dobrom putu. A ako ne uspije navodno je prva rezerva izbornik Srbije Jovica Cvetković, koji je tamo već bio trener. Rukometna lopta se kotrlja na brdovitom Balkanu u smjeru juga, makedonski glas dopire do Istre i zove Linu, koji nije imun. Uskoro će sve biti riješeno...
Milan Krasić

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 3853