Seli u Njemačku: Igor Vori potpisao trogodišnji ugovor za Hamburg!
05.07.2009.

Rukomet - Sportske novosti i vijesti

Seli u Njemačku: Igor Vori potpisao trogodišnji ugovor za Hamburg!


Seli u Njemačku: Igor Vori potpisao trogodišnji ugovor za Hamburg!
'Sve smo dogovorili, još preostaje potpis. Obavili smo liječničke preglede, dogovorili suradnju na tri godine. Drago mi je da nakon Španjolske i Barcelone dolazim u Hamburg'

Kažu da nada umire posljednja, a kada je u pitanju ostanak Igora Vorija u Zagrebu, umrla je u subotu navečer. Igor Vori sljedeće tri sezone igrat će u dresu Hamburga. Iz Zagreba odlazi godinu prije isteka ugovora, jer je iskoristio pravo da bude slobodan zbog izvjesnih financijskih problema. Makar je o problemima bilo više mišljenja, o tome je li slobodan ili ne - uopće nije bilo spora. Nakon što je objavio da odlazi pale su teške riječi na njegov račun, dok se on istovremeno nije oglasio ne željevši odgovoriti. Nada da će se ipak dogovoriti s klubom u kojem je ponikao bila je sve manja i na kraju nije ostvarena, što jasno govori da najbolji igrač SP-a u Hrvatskoj ima debele razloge zašto je povukao takav potez.

- Nisam očekivao da će se sve ovako rasplesti, da ću otići godinu prije isteka ugovora. Žao mi je zbog toga, ali nisam više mogao...


Razlozi?

- Pojasnit ću ih kada za to dođe vrijeme, vjerujte da ih ima, ali sada nije vrijeme za to i zato molim za strpljenje.


Kakav je dogovor s Hamburgom?

- S Hamburgom sam dogovorio suradnju na tri godine, još je preostao potpis koji nismo napravili, ali to je formalnost. Sretan sam što dlazim u klub tako velikih ambicija koji igra u najjačoj svjetskoj ligi što je za mene poseban izazov nakon što sam bio u Zagrebu i Barceloni - rekao je u subotu kasno navečer.


Odlazak Vorija sigurno će utjecati na Zagrebove europske ambicije, jer nije otišao bilo tko već igrač oko kojeg se vrtjela kompletna igra našeg prvaka u posljednje dvije godine. Adekvatnu zamjenu za njega je nemoguće naći, pa će Zagreb biti osuđen na promjenu stila igre da bi europske ambicije ostale na razini sadašnjih. Momčad je i bez Vorija izuzetno jaka i spremna za veliki rezultat. Koliko veliki, vidjet će se.

Stiže li Mađar Gyula Gal? Hamburg je napravio strašan posao i u ovom trenutku nesumnjivo ima najbolji par kružnih napadača na svijetu. Vori i Bertrand Gille su igrači koji su obilježili novo vrijeme svjetskog rukometa, tu nema dvojbe.


Vori će u Hamburgu igrati s Blaženkom Lackovićem u tandemu i nema dvojbe da sastav u kojem su takve zvijezde dogodine puca na europski naslov. A na putu do naslova morat će doći u Zagreb i bit će to istinski rukometni spektakl. Šteta je samo da će Vori i Lac biti na drugoj strani, ali život je ponekad nepredvidiv. Ako ode i Duvnjak, Hamburg će biti Hrvatska u malom. Zagrebu je sada situacija potpuno čista, za europske ambicije mora pronaći uz Lubeja još jednog iskusnog pivota. Sudeći po situaciji najbliže rješenje je Mađar Gyula Gal, no zagrebaši se, kažu, ne predaju. A kada se oni ne predaju sigurno će smisliti najbolje moguće rješenje, makar ih u srpnju na tržištu i nije preostalo previše.
Dražen Pinević

Izvor: Sarajevo-xBroj prikaza: 4295